BLOG
DESPRE EFECTE BENEFICE:
În timpul producției, ne concentrăm pentru a păstra calitățile sănătoase și nutriționale ale semințelor oleaginoase. De aceea, gama noastră de produse naturale este o sursă bogată de acizi oleici, ajutând la creșterea sistemului imunitar.
Uleiurile au o valoare nutritivă ridicată și, prin urmare, sunt foarte recomandate ca alternativă la gătit. Sunt surse bogate de acizi grași omega 3 și omega 6. Conțin zinc și vitamine, ca și vitamina A, C, E, lecitină D și potasiu. Uleiurile presate la rece conțin și bioflavonoide.
Experții spun că uleiurile presate la rece pot fi folosite ca toner și hidratant. Acționează ca o mască de păr și fac o soluție bună pentru părul încrețit. Uleiurile presate la rece au multe ingrediente aromatice, precum și vitaminele și agenții nutritivi. De exemplu, uleiul din sâmburi de struguri poate fi amestecat cu crema zilnică de îngrijire a pielii și poate fi aplicat direct pe piele (cel mai bun pe față și pe gât).
VREI SĂ ȘTII CUM SĂ LE FOLOSEȘTI?
Mâncarea gătită în ulei presat la rece are o aromă și un gust inerente. Acest lucru se datorează faptului că aroma și aroma nu se pierd din cauza căldurii în timpul extracției. Gustul și aroma uleiului presat la rece se amestecă bine cu condimentele și, prin urmare, este o opțiune perfectă pentru gătit.
Experții spun că uleiurile presate la rece pot fi folosite ca toner și hidratant. Acționează ca o mască de păr și fac o soluție bună pentru părul încrețit. Uleiurile presate la rece au multe ingrediente aromatice, precum și vitaminele și agenții nutritivi. Uleiul din sâmburi de struguri poate fi amestecat cu crema zilnică de îngrijire a pielii și poate fi aplicat direct pe piele (cel mai bun pe față și pe gât).
VREI SĂ LE ÎNCERCI? AICI ESTE O REȚETĂ UȘOARĂ ȘI GUSTOASĂ:
Rulouri cu Nucă:
- 500 g faina
- extract natural de vanilie
- 100 gr zahar
- coaja rasa de la o portocala netratata
- 4 galbenusuri
- 250 ml lapte cald
- 4 linguri ulei de nuca GastroMood
- 80 unt la temp camerei
- 7 g drojdie uscata
-1 ou + 2 linguri de lapte pentru uns briosele
Umplutura:
100 gr unt temperatura camerei
50 gr zahar brun
10 gr scortisoara
100 gr nuci pisate
Se amesteca faina cu drojdia si laptele caldut cat sa nu arda la deget ideal la 37 de grade alfel omoara drojdia si nu mai creste aluatul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pentru 7-8 minute pana cand acesta devine suplu si nelipicios.
Se lasa la loc caldut acoperit cu un prosop umezit sau cu o casca de dus sau folie alimentara pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Intre timp amestecati:
Untul cu zaharul brun.
Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe bancul de lucru cu sucitorul pana are o grosime de aproximativ jumate de centimetru si se unge cu untul si zaharul, se presara scortisoara si nuca pisata.
Se indoaie la margini si se ruleaza pana la capat si se sigileaza bine la capat.
Rola obtinuta se taie felii de aproximativ 2 cm si se pun in tava cu hartie de copt tapetata la distanta unul de altul. Se mai lasa acoperit pentru inca 30 de minute.
In acest timp se porneste cuptorul la 180 de grade caldura sus-jos.
Rulourile se ung cu ou batut cu si 2 linguri de lapte. Se dau la cuptor pentru 30 de minute sau pana devin rumenite si pufoase.
Astentie toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pofta buna!