Ulei de Măsline Extravirgin 1 Lit - Presat la RECE
79.00 RONUleiul presat la rece, din măsline Koroneiki, are o tradiție de mii de ani, fiind folosit încă din antichitate atât pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății, pentru consum alimentar, cât și pentru uzul lui extern.
Ulei de măsline extravirgin, presat la rece (max. 27 grade celsius), de o calitate superioară, obținut exclusiv prin mijloace mecanice. Este extras dintr-un singur soi de măsline, 100% Koroneiki, unul dintre cele mai apreciate din lume pentru proprietățile benefice asupra sănătății datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Un gust bogat, fructat, cu note de măsline verzi și iarbă verde, o textură untoasă, acest ulei oferă o aromă de neegalat oricărui fel de mâncare și este un partener de nădejde pentru oțeturile balsamice și dressinguri – ceea ce-l face un “must-have” în bucătărie.
De ce este acest ulei rege printre semenii lui?
Întâi, se culeg măslinele (mecanizat și semi-mecanizat, pentru a se evita deteriorarea fructelor deoarece cele lovite pot înainta procesul de oxidare) care sunt aproape de momentul maturizării. Soiul de măsline Koroneiki este recunoscut în întreaga lume pentru proprietățile sale antioxidante, iar uleiul obținut a fost considerat de-a lungul timpului medicament împotriva mai multor boli. Pe lângă calitatea măslinelor, un factor extrem de important, care a ajutat la încoronarea lui, este faptul că totul este “la rece”, mai concret, nu se folosește în nicio etapă a obținerii acestui minunat, untos și aromat ulei o temperatura mai mare de 27 de grade celsius ceea ce face că măslinele să își păstreze proprietățile atât de aclamate. Măslinele Koroneiki sunt micuțe și au formă unei lacrimi, dar din ele iese cel mai aromat, sănătos, unic și special ulei de măsline extravirgin.