delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 330 RON
0

logo

Despre Uleiuri Presate la Rece

 

Despre lumea uleiurilor presate la rece:

Cum se poate prezenta lumea uleiurilor presate la rece și diversitatea lor? Poate cel mai simplu mod de a face acest lucru este să spunem: Producerea uleiurilor presate la rece este similară cu viticultura. Din acest fapt rezultă că este o lume foarte colorată, cu multe arome, culori, mirosuri și, desigur, calități foarte diferite.
Ca urmare, apare întrebarea, ce și cum să aleg? Unul de masă sau artizanal? Dulce sau uscat? Produs local sau francez? În următoarele paragrafe, vom încerca să prezentăm această lume interesantă.

De ce cumpără cineva ulei presat la rece?

Unii își caută aceste produse pentru bogăția lor de gust, deoarece uleiurile noastre pot oferi adevărate experiențe gastronomice. Alții le consumă în mod specific pentru beneficiile lor asupra sănătății, în mod curativ. Cu toate acestea, cei mai mulți caută ambele lucruri la un singur produs. Pentru că, produsele GastroMood sunt foarte sănătoase și gustoase în aceași timp. 

Gust și aromă:

Există uleiuri cu arome mai puternice și uleiuri cu arome mai blânde. Uleiul de semințe de dovleac sau uleiul din sâmburi de struguri roșii sunt uleiuri mai pronunțate, astfel încât când le folosim, aroma uleiului domină în mâncare. Desigur, putem regla ușor cantitatea în funcție de gusturile noastre. Uleiurile de nucă, susan, in și mac sunt mult mai blânde și pot fi și combinate. Uleiurile de floarea-soarelui și de măsline tot se încadrează în această categorie.

Sănătos:

Consumul de uleiuri presate la rece poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, deoarece aceste uleiuri pot fi extrem de bogate în nutrienți esențiali și antioxidanți, care pot avea efecte benefice asupra organismului. De obicei, în timpul presei la rece a uleiurilor, semințele sau fructele nu se încălzesc, ceea ce ajută la păstrarea nutrienților și aromelor naturale care pot fi pierdute în urma expunerii la căldură.

Iată câteva dintre acestea:

  1. Sănătatea inimii: Consumul regulat al uleiurilor presate la rece poate contribui la menținerea sănătății inimii datorită conținutului lor bogat în acizi grași esențiali, precum omega-3 și omega-6, care pot reduce nivelul de colesterol rău (LDL) și pot îmbunătăți nivelul de colesterol bun (HDL), reducând astfel riscul de boli cardiovasculare.

  2. Sănătatea creierului: Acizii grași esențiali din uleiurile presate la rece sunt esențiali pentru sănătatea creierului și pot ajuta la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, memoria și concentrarea.

  3. Sănătatea pielii: Uleiurile presate la rece sunt bogate în antioxidanți și acizi grași esențiali, care pot ajuta la menținerea sănătății pielii, hidratare și reducerea inflamației, contribuind la un ten mai sănătos și mai strălucitor.

  4. Îmbunătățirea digestiei: Unele uleiuri presate la rece, cum ar fi uleiul de măsline extravirgin, pot stimula digestia și absorbția adecvată a nutrienților, ajutând la menținerea sănătății tractului digestiv.

 

Abonează-te la newsletterul magazinului GastroMood
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 330 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare