delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 330 RON
0

logo

Rețete

Rulouri cu Nucă:


- 500 g faina
- extract natural de vanilie
- 100 gr zahar
- coaja rasa de la o portocala netratata
- 4 galbenusuri
- 250 ml lapte cald
- 4 linguri ulei de nuca GastroMood
- 80 unt la temp camerei
- 7 g drojdie uscata
-1 ou + 2 linguri de lapte pentru uns briosele
Umplutura:
100 gr unt temperatura camerei
50 gr zahar brun
10 gr scortisoara
100 gr nuci pisate

Se amesteca faina cu drojdia si laptele caldut cat sa nu arda la deget ideal la 37 de grade alfel omoara drojdia si nu mai creste aluatul. Se adauga si restul ingredientelor si se framanta pentru 7-8 minute pana cand acesta devine suplu si nelipicios.

Se lasa la loc caldut acoperit cu un prosop umezit sau cu o casca de dus sau folie alimentara pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Intre timp amestecati:

Untul cu zaharul brun.

Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe bancul de lucru cu sucitorul pana are o grosime de aproximativ jumate de centimetru si se unge cu untul si zaharul, se presara scortisoara si nuca pisata.
Se indoaie la margini si se ruleaza pana la capat si se sigileaza bine la capat.
Rola obtinuta se taie felii de aproximativ 2 cm si se pun in tava cu hartie de copt tapetata la distanta unul de altul. Se mai lasa acoperit pentru inca 30 de minute.
In acest timp se porneste cuptorul la 180 de grade caldura sus-jos.
Rulourile se ung cu ou batut cu si 2 linguri de lapte. Se dau la cupor pentru 30 de minute sau pana devin rumenite si pufoase.

Astentie toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Pofta buna dragilor!


Abonează-te la newsletterul magazinului GastroMood
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 330 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare