Ulei din Miez de Nuca - (500ml)
79.90 RONȘtiai că?
Uleiul de nucă era folosit încă din antichitate pentru proprietățile sale nutritive și pentru sănătatea pielii? Este foarte apreciat pentru aroma sa intensă, care îl face un ingredient deosebit în bucătăria gourmet.
Unele uleiuri au un gust delicat, abia perceptibil în preparatele culinare. Altele au un gust mult mai caracteristic, așa că merită să ții cont de intensitatea lor.
Uleiul de nucă presat la rece are o culoare aurie închisă, cu un parfum delicat de nuci proaspete și un gust dulceag, caracteristic nucilor.
4 feluri în care poți transforma mesele de zi cu zi:
-
Salată de rucola cu parmezan și nuci caramelizate – un strop de ulei de nucă peste salată evidențiază aroma nucilor și dă o notă dulce-picantă perfectă pentru rucola.
-
Somon la cuptor cu ulei de nucă – stropește fileurile de somon cu ulei de nucă înainte de servire pentru a intensifica aroma delicată a peștelui.
-
Brânză de capră cu miere și ulei de nucă – uleiul de nucă combinat cu mierea pune în valoare brânza de capră, creând un aperitiv gourmet.
-
Paste cu sos de gorgonzola și nuci – câteva picături de ulei de nucă peste paste înainte de servire subliniază aroma sosului și aduce profunzime gustului.
Beneficiile și aromele uleiurilor presate la rece se păstrează cel mai bine atunci când sunt consumate crude. Totuși, există uleiuri care rezistă bine la încălzire, fiind astfel potrivite și pentru prăjit.
Acest ulei își pierde efectele benefice ale substanțelor conținute atunci când este expus la temperaturi ridicate.
De ce să-l incluzi în alimentația ta?
-
Poate contribui la susținerea sănătății inimii datorită conținutului său de acizi grași omega-3.
-
Poate avea efecte benefice asupra funcțiilor cognitive, fiind bogat în antioxidanți și vitamina E.
-
Poate sprijini reducerea inflamațiilor și menținerea mobilității articulațiilor.
Consumați cu încredere! Poftă bună!