delivery header Transport gratuit pentru comenzi de peste 330 RON
0

logo

Ulei din Samburi de Struguri - (100ml)

27.00 RON

Știai că?

În timpul producției vinului, semințele de struguri erau considerate un „reziduu”, dar astăzi sunt apreciate pentru bogăția lor în antioxidanți și nutrienți valoroși?

Unele uleiuri au un gust delicat, abia perceptibil în preparatele culinare. Altele au un gust mult mai caracteristic, așa că merită să ții cont de intensitatea lor.

În gastronomia modernă, uleiul de sâmburi de struguri este un ingredient premium, folosit de bucătari pentru rafinarea preparatelor gourmet. Are o culoare verde-aurie intensă, cu un parfum ușor fructat și un gust fin, subtil, care amintește de vinul tânăr. 

Cinci feluri în care poți transforma mesele de zi cu zi

  1. Carpaccio de vită cu parmezan și rucola – câteva picături de ulei de sâmburi de struguri intensifică savoarea cărnii crude și adaugă o notă fructată.

  2. Salată de crudități cu ulei de sâmburi de struguri și semințe – parfumul său delicat potențează prospețimea legumelor crude.

  3. Brânzeturi fine cu struguri și nuci – uleiul de sâmburi de struguri subliniază aromele brânzeturilor maturate.

  4. File de pui la cuptor cu legume și ulei de sâmburi de struguri – câteva picături la final dau preparatului un gust mai rotund și rafinat.

  5. Desert cu ciocolată neagră și fructe de pădure – câteva picături de ulei oferă o aromă surprinzătoare și completează perfect dulceața fructelor.

Beneficiile și aromele uleiurilor presate la rece se păstrează cel mai bine atunci când sunt consumate crude. Totuși, există uleiuri care rezistă bine la încălzire, fiind astfel potrivite și pentru prăjit. Uleiul din sâmburi de struguri are un punct de fum ridicat (aprox. 216°C), deci poate fi folosit și la gătit la temperaturi moderate și la prăjit ușor, dar cel mai bine își păstrează proprietățile când este adăugat la sfârșitul gătitului sau în preparate reci. 

De ce să-l incluzi în alimentația ta?

  • Susține sănătatea inimii – datorită conținutului ridicat de acizi grași nesaturați și antioxidanți.

  • Îmbunătățește aspectul pielii – vitamina E ajută la hidratare și protecție împotriva radicalilor liberi.

  • Sprijină digestia – poate contribui la reglarea tranzitului intestinal și la sănătatea ficatului.

Consumați cu încredere! Poftă bună!

 



Știai că? În timpul producției vinului, semințele de struguri erau considerate un „reziduu”, dar astăzi sunt apreciate pentru bogăția lor în antioxidanți și nutrienți valoroși? Unele uleiuri au un gust delicat, abia perceptibil în preparatele culinare. Altele au un gust mult mai caracteristic, așa că merită să ții cont de intensitatea lor. În gastronomia modernă, uleiul de sâmburi de struguri este un ingredient premium, folosit de bucătari pentru rafinarea preparatelor gourmet. Are o culoare verde-aurie intensă, cu un parfum ușor fructat și un gust fin, subtil, care amintește de vinul tânăr.  Cinci feluri în care poți transforma mesele de zi cu zi Carpaccio de vită cu parmezan și rucola – câteva picături de ulei de sâmburi de struguri intensifică savoarea cărnii crude și adaugă o notă fructată. Salată de crudități cu ulei de sâmburi de struguri și semințe – parfumul său delicat potențează prospețimea legumelor crude. Brânzeturi fine cu struguri și nuci – uleiul de sâmburi de struguri subliniază aromele brânzeturilor maturate. File de pui la cuptor cu legume și ulei de sâmburi de struguri – câteva picături la final dau preparatului un gust mai rotund și rafinat. Desert cu ciocolată neagră și fructe de pădure – câteva picături de ulei oferă o aromă surprinzătoare și completează perfect dulceața fructelor. Beneficiile și aromele uleiurilor presate la rece se păstrează cel mai bine atunci când sunt consumate crude. Totuși, există uleiuri care rezistă bine la încălzire, fiind astfel potrivite și pentru prăjit. Uleiul din sâmburi de struguri are un punct de fum ridicat (aprox. 216°C), deci poate fi folosit și la gătit la temperaturi moderate și la prăjit ușor, dar cel mai bine își păstrează proprietățile când este adăugat la sfârșitul gătitului sau în preparate reci.  De ce să-l incluzi în alimentația ta? Susține sănătatea inimii – datorită conținutului ridicat de acizi grași nesaturați și antioxidanți. Îmbunătățește aspectul pielii – vitamina E ajută la hidratare și protecție împotriva radicalilor liberi. Sprijină digestia – poate contribui la reglarea tranzitului intestinal și la sănătatea ficatului. Consumați cu încredere! Poftă bună!  


Abonează-te la newsletterul magazinului GastroMood
Coşul meu
Transport gratuit pentru comenzi de peste 330 RON
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare